Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyárbúcsúztató Jótékonysági Nap

Babos Petra | 2023.08.26.

Az év talán legmelegebb hétvégéje, tikkasztó hőség, finom ételek, változatos színpadi programok és rengeteg játék – így jellemezhetnénk a Nyárbúcsúztató Jótékonysági Napot, amelynek a volt Kiliáni játszótér és környéke adott otthont. Az idei évben az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt támogatták a szervezők a rendezvénnyel. 


Ebéd előtt dr. Klempa Éva közjegyző hitelesítette a pénzgyűjtő dobozt, majd a rendezvényt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány egyik alapítója, Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Gőgös Zoltán, az alapítvány másik alapítója nyitották meg, akik jó szórakozást kívántak a programokhoz, s arra buzdították a megjelenteket, hogy támogassák az alapítványt az étel megvásárlásával. Köszönetüket fejezték ki Pődör Lászlónak a szervezésért, a támogatóknak pedig a segítségért. 


Dr. Kovács Zoltán és Gőgös Zoltán az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt közösen hozták létre az 1 és 2 forintos érmék kivonásakor, s azóta az alapítvány már nagyon sok beteg gyermek számára nyújtott segítséget.
Pődör László, Juky az idei évben is megszervezte jótékonysági főzését, emellett a színpadi programokról is ő gondoskodott. Mint mondta, összesen 100 kg húsból, 500 adag ételt készítettek az angyalaival. 
-Nagy öröm számunka, amikor jótékonykodhatunk, ez boldogsággal tölt el minket. Az idei évben az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt támogattuk a rendezvénnyel – emelte ki Pődör László. 
A játszótér melletti parkolót amerikai és veterán autók vették birtokba. 


A színpadi programok sorát a Ritmus Bt. kezdte, majd a Hazai Vegyespálinkások, a Győri Karibi Táncegyesület és az Alapállás zenekar szórakoztatták a közönséget.  A gyermekek Horváthné Szabó Andrea műsorát hallhatták és láthatták, akit a Gráciák, majd a Pápai Fiúk követtek a színpadon.


A kísérőprogramokról Pápa Város Önkormányzata gondoskodott. A gyerekeket fanyűvő játékpark, varázsszőnyeg, fakörhinta, ugrálóvár, lufihajtogató bohóc, sakk és kézműves foglalkozás várta. 
A sátorban egybegyűlteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, ez a huszadik lakótelepi nap, hiszen a járványhelyzet miatt egy kimaradt. 


-Azt hiszem, ha egy rendezvényt húsz alkalommal is meg tudnak rendezni, akkor abban a rendezvényben van valami, ami idevonzza az érdeklődőket. Ennek a lakótelepi napnak az a célja, hogy összehozzuk a környéken élőket, s közben jótékonykodjunk is. Idén Pődör László és csapata főzött, s ezen étkek megvásárlásával az alapítványt tudták támogatni – mondta Unger Tamás, majd hozzátette, azt kívánja, hogy még sokszor meg tudják rendezni ezt a programot. 


Dr. Kovács Zoltán kiemelte, az állami biztosítóval együtt szervezték meg az első lakótelepi napot ezen a lakótelepen. Köszönetét fejezte ki az adományozóknak, aki támogatták az alapítványt. 
Dr. Áldozó Tamás polgármester megköszönte Pődör László munkáját, aki a főzés mellett a színpadi programok szervezését is magára vállalta. Mint mondta, jó, hogy van egy olyan alapítvány, amelyik a beteg gyerekeket segíti, s ha valakivel baj történik, akkor ez az alapítvány tud nekik támogatást nyújtani. 
-Az ilyen fajta kis összefogásokból tud egy nagyon erős közösség kialakulni. Egy ilyen nap, ahol jól érezzük magunkat, az része lehet a közösségépítésnek. Köszönöm a támogatást, köszönöm, hogy eljöttek – tette hozzá a polgármester. 


A köszöntők után a Duett Varázs műsora következett, majd a programot a Rocklife Cover Band bulija zárta. 

A rendezvényen 430.500 forint gyűlt össze az alapítvány részére. Köszönet érte minden támogatónak. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: