Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyílt nap a Refiben

Horváth Andrea | 2023.11.10.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnázium mai nyílt napjára száz diák regisztrált, a templomban tartott tájékoztatót követően kisebb csoportokban járhatták be a résztvevők az épületet. Természetesen nyílt órákat is látogathattak a tanulók és szüleik. Közismereti tárgyak, idegen nyelvek, robotika, grafika, művészetek, néptánc, hittan, ének, testnevelés, matematika és biológia is szerepelt a kínálatban. 

A Refi a hagyományokhoz híven jövőre is változatos lehetőségekkel várja a diákokat. Az általános tantervű hatosztályos gimnáziumi képzésben robotikát tanítanak. Megmarad az általános tantervű gimnáziumi képzés, amit azoknak a tanulóknak ajánlanak, akik még nem döntötték el, mit szeretnének a jövőben tanulni. A természettudományos képzésre célirányosan jelentkeznek azok a diákok, akik matematikát, biológiát már 9. osztálytól kezdve emelt szinten tanulnak. Indítják a 0. évfolyamos angol nyelvi előkészítő osztályt is. A tanulók itt is tanulhatnak robotikát. A jövő tanévre is meghirdetik a szakgimnáziumi képzés festő és grafikus szakon, valamint a néptánc tagozaton – tudtuk meg az igazgatótól.

A nyílt napon minden választható képzés tanóráiba bepillantást nyerhettek az érdeklődők. Az érdeklődők beszélgettek tanárokkal és már refis tanulókkal is. 
A program végén az érdeklődők megtekinthették a most elkészült, modern internátust is. Nyílt napra december 9-én, szombaton várják még a leendő hetedikeseket és kilencedikeseket a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumába. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: