Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyílt nap a Türrben

Horváth Andrea | 2023.11.20.

A Türr István Gimnázium és Kollégium minden képzéséhez szervez nyílt napot. Az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődők már megismerkedhettek az iskola nyújtotta lehetőségekkel, ma pedig a nyelvi képzésről tudhattak meg többet a látogatók.

Németh Zsolt intézményvezető elmondta, hogy épp húsz esztendeje indult el a Türrben a nyelvi képzés. A diákok az első évben magas óraszámban tanulnak két idegen nyelvet, az angolt és a németet. A tapasztalat az, hogy az ötödik év végére az érettségizők rendszerint két nyelvvizsgával rendelkeznek, ebből az egyik általában felsőfokú.

Emellett természetesen a matematika, informatika, fizika és történelem, magyar oktatása is magas színvonalú, nagyon sok türrös készül mérnöki és jogi pályára. Tavaly például a nyelvi előkészítős osztály minden tanulója felvételt nyert valamelyik egyetemre.

A tájékoztatók jellegzetessége volt, hogy a diákok is szót kaptak, elmondták tapasztalataikat, bemutatták iskolájukat és az öt éves nyelvi képzést. Az általános tájékoztatót követően az angol, a német, az olasz nyelv iránt érdeklődőknek külön is tartottak egy gyakorlati elemekre épülő, a diákok bevonásával összeállított bemutatót.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: