Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Nyílt napok a könyvtárban

Horváth Andrea | 2024.03.12.

A nemzeti ünnephez közeledve nyílt napokat szervez március 12-13-án a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtára. A bibliotéka Petőfi-kiállítása, mely az  „Én középszerű ember nem leszek” címet viseli, az útját kereső fiatal költőt, az egykori pápai diákot mutatja be, úgy, ahogy egykori diáktársai és tanárai látták. Az ingyenes nyílt napokon való részvételt a város óvodáinak és iskoláinak ajánlotta fel az intézmény.

 

 

Petőfi Sándor egy Pápáról írt levelében írta meg: "Én középszerű ember nem leszek" (ez a levél is látható a kiállításon). A „nem középszerű” ember életművének csírái tekinthetők meg a gyűjteményi kiállításon. A Petrovicsból Petőfivé válás írásos bizonyítékai is ott láthatók a tárlókban. Igazi kuriózum az Érdemkönyv, amibe a költő saját versét, a Tolvaj huszárt először írta alá Petőfiként. 

 

 A tárgyak mellett multimédiás tartalmak és látványos, 21. századi grafikai megoldások viszik közel a látogatókhoz Petőfi alakját. A nyílt napok első látogatói között voltak a katolikus iskola és a Weöres iskola diákjai.


 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: