Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyilvántartásba vették az első jelölteket

Huszár Hajnal | 2024.04.23.

Április 20-án kezdődött meg a választási kampány, a választáson jelöltként indulni kívánók ekkortól vehették át az ajánlások gyűjtésére szolgáló íveket. Egy jelölt már szombaton leadta a szükséges számú ajánlást, azóta pedig még egy független jelölt és egy jelölőszervezet ajánlóívei is visszaérkeztek a választási irodába. A Helyi Választási Bizottság nem sokkal ezelőtt döntött a jelöltek nyilvántartásba vételéről.


A dr. Édes Ágnes vezette Helyi Választási Bizottság jelöltenként áttekintette a választási iroda által előzetesen ellenőrzött ajánlóíveket és megállapította, hogy megfelelő számú érvényes ajánlást adtak le a jelöltként indulni szándékozók. Ezt követően egyhangú döntés született a jelöltek nyilvántartásba vételéről.


Eszerint az 1. számú egyéni választókerületben független jelöltként vették nyilvántartásba Kerecsényi Zoltánt, a 7-esben pedig Németh Mónikát. A Fidesz-KDNP jelölőszervezet által leadott ajánlóívek alapján polgármesterjelöltként nyilvántartásba vették dr. Áldozó Tamást, valamint a pártszövetség 10 egyéni képviselőjelöltjét: Szabadkai Veritát, dr. Töreki-Vörös Ibolyát, Bocskay Lászlót, Bakos Lászlót, Venczel Csabát, dr. Vaitsuk Máriát, Németh Zsoltot, dr. Guias János Zsoltot, Unger Tamást és Zsegraics Gyulát.


Dr. Édes Ágnes bizottsági elnök tájékoztatott, a nyilvántartásba vétel még nem jogerős, a jogorvoslatra nyitva álló 3 nap április 26-án 16 órakor jár le, ha a döntés ellen addig nem érkezik fellebbezés, a jelöltség jogerőssé válik. 
A Helyi Választási Bizottság a következő hetekben készen áll a további jelöltek nyilvántartásba vételére, hiszen május 6-ig leadhatók az ajánlóívek. 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: