Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyitott szertárkapukkal vártak mindenkit a tűzoltók

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.26.

 

Nyitott szertárkapukkal és nagy szeretettel várták ma a családokat a pápai tűzoltók. A hagyományokhoz hűen Gyermeknap alkalmából országszerte megnyíltak a tűzoltólaktanyák kapui, ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak a pápai lánglovagok is.

Már a program kezdetekor sok kisgyermekes család érkezett a pápai tűzoltólaktanyába, kicsik és nagyok érdeklődve másztak fel a tűzoltóautókra, köztük a létrás szerre is, a gyerekek csillogó szemmel integettek a kormány mögül a szülőknek. Sok gyermek élt a lehetőséggel és sorban próbálták fel a sisakokat, s bár a fejfedő billegett a kis buksikon, erre a pár percre minden kisgyermek tűzoltónak érezhette magát.

A Nyitott szertárkapuk napján mindenki megismerhette a tűzoltók által használt legfontosabb eszközöket, és azt is láthatták, hogy mennyi felszerelést kell magukra venniük a lánglovagoknak riasztás esetén.

Mint minden évben, ma is nagy sikere volt a puttonyfecskendős „célba lövésnek”. A gyerekek többsége ügyesen eltalálta a célt – a zsiványabbak még a szüleiket is célba vették a vízsugárral.

A Nyitott szertárkapuk napja ismét nagy siker volt, rengeteg élménnyel gazdagodhattak mindazok, akik elfogadták a tűzoltók meghívását. S a „mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre ma biztosan sok kisgyermek válaszolta: tűzoltó!

     

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: