Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyugodt ünnepek állnak mögöttünk

Huszár Hajnal | 2024.04.02.

Rendőrségi szempontból viszonylagos nyugalomban telt a húsvéti hosszú hétvége – közölte érdeklődésünkre a Pápai Rendőrkapitányság. A helyi rendőrök a március 29. és április 1. közötti időszakban fokozott jelenlétet biztosítottak a közterületeken.

A közúti ellenőrzések során elsősorban a járművezetésre alkalmas állapotot vizsgálták, a négy nap alatt 680 sofőrt ellenőriztek. Az egyenruhások 6 főt vontak eljárás alá, akik gépi meghajtású járművet úgy vezettek, hogy előzőleg alkoholt fogyasztottak. 2 fő ellen büntető eljárást kezdeményeztek, míg további 4 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Az ittas vezetés mellett közlekedési szabályok megszegése miatt további 18 fővel szemben helyszíni bírságot, 12 fővel szemben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek a rendőrök. 
Baleseti szempontból nyugodt volt az ünnepi időszak, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt.

A kapitányság tájékoztatása szerint bűnügyi vonatkozásban is békés volt az ünnep, két csalás miatt érkezett bejelentés a rendőrségre, mindkettő internetes oldalon keresztül történt vásárláshoz kapcsolódó csalás volt, a jóhiszemű vevő egyik esetben 100.000, a másik esetben 360.000 forint értékben előre utalással vásárolt, majd az eladó elérhetetlenné vált.


Két esetben garázdaság miatt kezdeményezett eljárást a rendőrség, mindkét esetben az érintettek közötti előzetes szóváltás fajult tettlegességgé Pápán. A cselekmények elkövetőit a 112-es segélykérőre tett bejelentést követően a rend őrei elfogták és eljárás alá vonták. Egy Pápán történt zaklatási ügyben is indult büntetőeljárás, egy megromlott élettársi kapcsolat miatt érkezett bejelentés a Pápai Rendőrkapitányságra.

(Archív felvételek)
 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.06.21.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: