Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Okos vagy buta?

Szél Móni | 2023.04.11.

Te melyik mellett voksolsz? Egyre több fiatal próbálja megfékezni a képernyőfüggőségét, és dönt a butatelefonok mellett. A cél totálisan egyszerű: csökkenteni a telefonnyomkodással töltött időt.

 

A "Z generáció" tagjai visszatérnek a gombosokhoz?

A tapasztalat szerint van rá esély. Legalábbis a CNBC beszámolója szerint.  

„Az egyik nagy mobil szolgáltató például továbbra is árul olyan telefonokat, amiket a 2000-es évek elején használtak az emberek. Ennek oka, hogy egyre többen fáradnak bele a folyamatos képernyőbámulásba az Egyesült Államokban. A tendencia egyre több helyen jellemző. Már többen vágynak arra, hogy több időt töltsenek offline, és javítsák a személyes kapcsolataik minőségét”

 – idézi a sajtó Jackie Kates, a HMD marketingvezetőt. A tapasztalat szerint jelenleg a klasszikus, összecsukható telefonok iránti nagy az érdeklődés.

Közösséget is alapítottak a fiatalok

A Luddite Club egy New York-i tinédzserek által 2022-ben alapított csoport, ami az offline életmódot hirdeti.

A fiatalok ahelyett, hogy a képernyő mögött töltenék az idejüket, könyvtárakba és parkokba járnak, hogy együtt töltsék a szabadidejüket.

Többen számoltak be arról a fiatalok közül, hogy amióta csökkentették a mobil „simogatását” azóta a koncentráció képességük javult, összeszedettebbek lettek és újra átélik a személyes kapcsolatok oly jótékony hatását.

„Ha lehet egy üzenetem a tizenéves társaimnak, az a következő: töltsetek időt önmagatok megismerésével és a körülöttetek lévő világ felfedezésével. Ez sokkal teljesebb és sokkal valóságosabb, mint a drága kis dobozodban lévő” – üzente Lola Shub a kortársainak.

(fotó: illusztráció)


 • Friss hírünk
  Videó
  A város velünk épül

  Figyelem! Szerdától forgalmi rend változás a 83-as főúton

  Holnaptól új közlekedési rend lép életbe városunk...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: