Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Olimpikon is részt vett az íjászversenyen

Haraszti Gábor | 2023.01.29.

Kétnapos íjászversenyt rendezett a Városi Sportcsarnokban a Delta Íjászegyesület. A hétvégén mindkét napon száz feletti volt az indulók száma, a házigazdák kilenc érmet szereztek.

Hagyomány már az egyesület életében, hogy év elején kétnapos versenyt rendez. Idén a megszokottnál is nagyobb volt az érdeklődés, szombaton közel 120-an, vasárnap pedig 100-nál is többen vették célba a lőlapokat. A házigazdák mellett érkezett nevezés többek között Budapestről, Ajkáról, Sopronból valamint Vecsésről is, sőt Balogh Mátyás személyében olimpikont is köszönthettünk a mezőnyben. Vései Attila, a Delta ÍE elnöke elmondta, hat korosztályban több mint 10 íjkategóriában rendezték a küzdelmeket.

– A szombati országos bajnokságon a WA (World Archery), másnap pedig az IFAA (International Field Archery Association) versenyrendszerében rendeztük a megmérettetést, a két szervezet szabályai pontozásban, lövésszámban, távokban is eltérnek egymástól. Az első napon a felnőttek 18, a gyerekek 10 méterről lőttek, 20-tól 80 centiméteres átmérőjű lőlapokig. Örülünk, hogy ilyen szép számú nevezést regisztrálhattunk, 32 lőállást állítottunk fel, úgy érzem, a rendezés megfelelt az íjászok előzetes elvárásainak, sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Vései Attila hozzátette, júniusban Ágfalván terepíjász-világbajnokságot rendeznek, ahol Süle István és Szórádi-Tóth Mirkó képviseli az egyesületet és a várost.

A Delta Íjászegyesület összesen kilenc dobogós helyezést szerzett, kategóriájában Szórádi-Tóth Mirkó két-, Márkus Balázs, Németh Virág és Lőrincz Norbert egy-egy első helyet gyűjtött be. Mellettük Németh Eszter és Süle István is dobogóra állhatott.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: