Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Olvasni öröm – Angol olvasási verseny a Tarczyban

Babos Petra | 2023.03.30.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában kilencedik éve hagyomány, hogy megszervezik a Reading in English is fun! elnevezésű angol nyelvű olvasási versenyt. A gyerekeknek angolul kellett elolvasniuk könnyített verzióban egy-egy könyvet. Az idén Az Alice Csodaországban és Az elveszett világ című könyvek szolgáltak a verseny alapjául, amelyen 8 iskola több mint 100 diákja mérte össze tudását.


Hardi Tünde, a két tannyelvű tagozat vezetője a verseny kapcsán a Médiacentrum kérdésére elmondta, a megmérettetéssel az volt a céljuk, hogy népszerűsítsék az idegen nyelven való olvasást. Az 5-6. osztályos korosztályban összesen 17 csapat nevezett, a 7-8. évfolyamon pedig 18 csapat mérte össze tudását.


A kéttannyelvű tagozat vezetője kiemelte, a verseny évek óta nagy népszerűségnek örvend a diákok körében. Olvasni jó. Idegen nyelven olvasni pedig azért jó, mert az irodalmi élmény mellett még a manapság elengedhetetlen nyelvtudás is fejlődik.


-Idén is a Petőfi Gimnázium tanárait és volt tarczys diákokat kértünk fel, hogy zsűrizzék a tanulókat. 7-8. évfolyamon Kenneth Quiter, amerikai nyelvi lektor, valamint diák zsűritársai, Cser Barnabás és Nagy Hanna értékelték a feladatlapokat. 5-6. évfolyamon Stall Nikolett tanárnő értékelt diák zsűritársaival, Magyar Viktorral és Szabó Izabellával – tudtuk meg Hardi Tündétől. 


A legjobb csapatok értékes nyereményekkel gazdagodtak.
Az 5-6. osztályosok első kategóriájában (normál óraszám) a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata, a The Three Aces nyert, míg a második kategóriában (két tannyelvű) a Tapolcai BLÁI Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény csapata, a The Mystery Team érdemelte ki az első helyet. A 7-8. osztályosok első kategóriájában a Türr István  Gimnázium csapata, a Best Husband Searchers győzött, a második kategóriában a Tarczy-iskola Terrible Pterodactyls együttese végzett az élen.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.06.17.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: