Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Olvasónk küldte – A padlás titkai

Molnár Anett | 2023.02.08.

A Bakancsos Természetjáró Kör 34 éve kezdte természetjáró tevékenységét, azóta folytatjuk a közösségépítést. Az emlékekből, tárgyakból, fényképalbumokból rendezett a Padlás titkai című kiállítás 2 hétig lesz látogatható a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján. 
A természetjáró kör tagjaiként a túrázás mellett a könyvtári tárlóban elhelyezett anyagokkal hívjuk fel a figyelmet környezetünk történeti, természeti értékeire.
2022-ben megemlékeztünk a 2012-ben utolsó alkalommal megrendezett Döbröntei Várünnepségről, melynek a kör tagjai is részesei voltak. (A fekvő vitrinben az ott kapott emléktárgyak voltak kiállítva),
Február végén új tartalommal töltjük meg a tárlót. A pápai vízimalmokról emlékezünk meg Heitler László rajzainak felhasználásával, kiemelve a legtöbbet ábrázolt Mester malmot. A festő mellett Kakuszi Mihály fafaragó munkái is láthatóak lesznek (égetett kép, fatányér, rajz, kerámia).
A Bakancsos Természetjáró Kör kéthetente továbbra is gazdag programmal várja a túrázni, kirándulni vágyó pápaiakat! 
A Pápa malmai című kiállítás után emléket állítunk Pápa város régmúlt zenei életének. Éppen 10 éve volt, hogy a Pápai Levéltárban megrendezték a Pápa Beat fotókiállítást, beszélgetést a régi zenészekkel (kiegészítve egyéb zenei anyagokkal, pápai farsangi, karácsonyi hangversenyek szalagjaival, CD-ivel).
Ezenkívül elkezdjük a készülődést a kör 35. születésnapjának méltó megünneplésére.
Terebesi Józsefné
a Bakancsos Természetjáró Kör vezetője

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: