Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Olvasónk küldte – Hideg télben forró percek

Molnár Anett | 2023.01.23.

Az Acsádyban ismét „kifőztek” valamit: olasz hetet szerveztek, színes programokkal, ínycsiklandozó kóstolóval. 
Az ÖKO-Munkacsoport (vezetője Mayer Zseraldina) és a DÖK (segítő tanára Györke-Horváth Tünde) szervezésében, a 10. Y osztály közreműködésével Olaszországról olvashattak a diákok és tanárok a folyosón lévő, igényesen megszerkesztett, szépen kivitelezett plakátokról. Érdekességben nem volt hiány, a csodás olasz lankák mellett a lélegzetelállító nevezetességek is sok kíváncsi tekintetet vonzottak, a hamisítatlan és utánozhatatlan olasz ízek szerelmesei is sok érdekes információval, receptekkel és konyhai fortélyokkal gazdagodhattak. 
A vendéglátós „szekció” jóvoltából tészta illata csalogatta az aulába az éhes „nagyérdeműt”: sorok kígyóztak, hogy megkóstolják a carbonara spagettit és a bolognai tésztát. 

Jó étekhez jó zene dukál: tudják ezt az Acsádyban, a kóstoló ideje alatt olasz slágerek szóltak, s ráadásként Borbély Bence 12.V osztályos tanuló tolmácsolásában „élő” dalcsokor is felcsendült. A mennyei ízeknek és lábmozgató dallamoknak sokan nem tudtak ellenállni. 
Ismét nagyot alkotott az iskola, megmutatta, folyamatosan mutatja, hogy igenis van élet (nem is akármilyen) a becsületes, folyamatos tanulás mellett, a szünetek felhasználhatók közösségerősítésre, a tanárok és a diákok igazán jó, összetartó „csapat”. 
Garancia a mozgalmas, élménydús jövőre. Mert persze programdömping lesz „jövőre” is.

Czobor Andrea
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: