Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Online magazin angol nyelven

Babos Petra | 2024.06.11.

A Tarczy Lajos Általános Iskola felsős, kéttannyelvű tagozatra járó tanulóinak közreműködésével angol nyelvű online magazint készítenek. 2022 szeptemberében jelent meg először a Tarczy-iskola angol nyelvű magazinja. A Cutting Class kilencedik számában ismét számos érdekes írás kapott helyet, így olvashatnak majd az érdeklődők a járási angol olvasási versenyről, a Szent Patrik napról és a DExam nyelvvizsgáról is. Az egyik állandó rovatunk az interjú, a másik állandó rovatban Veilandics Korina érdekes, szezonális receptet oszt meg az olvasókkal – tudtuk meg Hardi Tündétől, aki hozzátette, a diákok szívesen írnak az angol nyelvű online magazinba.

A mai szerkesztőségi ülésen Hardi Tünde tagozatvezető, a lap főszerkesztője a diákokkal egyeztetett a következő számban megjelenő írásokról, feladatokról. 
Hardi Tünde elmondta, az újság olvasáshoz egy újdonság is kapcsolódik.
-Hogy hányan olvassák el a cikkeket azt nem tudjuk pontosan. Próbáltam arra ösztönözni a diákokat, hogy olvassák el a magazin cikkjeit, kitaláltam egy felhívást amire főként 4., 5., és 6. osztályosok jelentkeztek. Minden egyes számhoz készül egy feladatlap, melyben minden cikkhez kapcsolódnak kérdések, igaz-hamis állításokat teszünk fel, s ezekre csak az tud válaszolni, aki elolvassa a cikket. Ha valaki leadja a jövő héten az idei három kitöltött feladatlapot, tárgyjutalomban részesül – fűzte hozzá. 

A Cutting Class tizedik, május-júniusi száma az iskola honlapján érhető majd el hamarosan.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: