Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Online tudáspróba

Babos Petra | 2024.04.06.

Korábban tűzvédelmi tesztek néven futott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság online tudáspróbája, azonban már kibővített tartalommal jelenik meg havonta a nem csak tűzoltós feladatokból összeállított teszt. A kérdések minden korosztály számára érdekesek, és új tudásanyagot tartalmaznak – tájékoztatta a Médiacentrumot Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

-Felmérhető vele az állampolgárok tudatossága, illetve arra is választ kaphatunk, milyen veszélyes helyzet esetén mi a helyes magatartás, vagy hogyan tudunk mi magunk még elővigyázatosabbak lenni. Minden hónapban valamilyen dedikált témakör köré épülnek a feladatok, az áprilisi tudáspróba a szeszélyes folyóvízi jelenségekkel, és az ilyen helyzetekben fontos magatartási szabályokkal foglalkozik.

Az interaktív tesztből megtudható, hogy mi a teendő, ha lakóhelyünket árvíz fenyegeti, mindemellett történelmi ismereteinket is próbára teszi. A kérdéssorban felmerül Vásárhelyi Pál neve és munkássága, de a Budapesten mért legmagasabb árvíz szintjére vonatkozó kérdés is van az összeállításban. Érdekességképpen egy nyúlgát metszeti rajzát is közöljük, annak tanulmányozásával is elidőzhetnek az érdeklődők. Nem mindegyik kérdés egyszerű, nem mindegyik magától értetődő, de valamennyi hasznos tudásra hívja fel a figyelmet.  Ha kedvet kapunk a régebbi tudáspróbák témaköreiben is lemérni az ismeretszintünket, a katasztrófavédelem honlapján megtalálhatjuk az eddig megjelent összes online tesztet is – emelte ki a szóvivő. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: