Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Országismereti előadások angol nyelven

Babos Petra | 2024.02.21.

Rendhagyó angolórákon vehettek részt a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai. A veszprémi American Corner igazgatója és egy Fulbright-ösztöndíjas vendégelőadó látogatott el a gimnáziumba, ahol több témában is tartottak előadást. Az interaktív foglalkozások jó nyelvgyakorlást jelentettek a diákok számára.


Az American Corner, vagyis a veszprémi Amerikai Kuckó 2005 óta működik az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A Kuckó munkatársai már többször is jártak előadásaikkal, bemutatóikkal a Petőfi Sándor Gimnáziumban – tudtuk meg Falussy Boglárkától, a veszprémi American Corner igazgatójától. 
-Nagy sok témában tartottunk előadást, összesen hatot. Emmy Todd Fulbright-ösztöndíjas vendégelőadó Amerika déli területeiről, elsősorban Dél-Karolináról mesélt a diákoknak. Beszélt még az ohioi egyetemi éveiről és a médiaműveltség témában is tartott előadást – mondta Falussy Boglárka, aki hozzátette, ő az amerikai továbbtanulás lehetőségeiről és New York nevezetességeiről mesélt. Emellett egy amerikai kvízzel is színesítette a programot. 


Stall Nikolett igazgatóhelyettes elmondta, évek óta tartó együttműködés keretében látogattak el a veszprémi Amerikai Kuckó munkatársai a Petőfibe. Nagy örömmel fogadták Falussy Boglárkát és Emmy Toddot. 
Az angol nyelvű előadásokon közel 200 petőfis diák vett részt. 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: