Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Országos döntőbe jutottak a pápai tornászok

Haraszti Gábor | 2024.02.18.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola csapatai is sikerrel vették a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjét Budapesten, ami azt jelenti, hogy hét pápai csapat is részt vesz az országos fináléban.

Az erkeles tornászok három korcsoportban versenyeztek és eredményes szerepeltek. Az I. korcsoportban másodikak lettek (a csapat tagjai: Pej Bence, Tóth István, Renczes Hunor, Takács Bence), egyéniben Renczes Hunor és Takács Bence szintén a dobogó második fokára állhatott fel.

A II. korcsoportban hatodik helyen végeztek Nemes István tanítványai (Horváth Balázs, Ungvári Dániel, Peidl Berárd, Tóth Áron), míg a III-IV. korcsoportos csapat lecsúszott a dobogóról (Pej Dávid, Nagy Dávid, Tóth Alex, Renczes Botond, Tóth Zalán), de így is mindhárom csapat bejutott az országos döntőbe.

Eredményesség tekintetében a munkácsysoknak sincs oka panaszra, hiszen elsőként a lányok jutottak tovább, Turbók Julianna tornászai  (Bácsi Boróka, Bácsi Dóra, Gőgös Ada, Magyar Hanna, Nagy Csenge, Szabó Anna) csapatban a második legjobb eredményt érték el, egyéniben is szép sikerek születtek, Nagy Csenge második, Bácsi Dóra harmadik, Magyar Hanna ötödik helyezést ért el.

A fiúkat Németh Miklós készítette fel a versenyre, az I. korcsoport hatodik helyen zárt (Pusoma Krisztofer Ernő, Fekete Noel, Horváth Mirkó, Németh Benedek András, Meilinger Bendegúz László), itt az egyéni versenyben Melinger Bendegúz László a 2. helyen végzett.

A II. korcsoportosoknak sikerült felállni a dobogó harmadik fokára (Klotz Máté, Derczó Zoltán, Horváth Benedek, Fehér Vince Balázs, Gergely Sebestyén, Kun Kristóf), míg a III-IV. korcsoport egy helyezéssel jobb eredményt ért el, ezüstérmes lett (Szaller Noel Nimród, Potháczki Zsombor, Derczó Gergő, Fekete Gergő, Hübsch Márton, Császár Zsombor).

Az országos döntőt március 23-án rendezik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: