Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Országos döntőben a közgázos futsalcsapat

Haraszti Gábor | 2024.01.28.

Sikerrel vívta meg a Répcelakon rendezett V–VI. korcsoportos országos futsal-diákolimpia elődöntőjét a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium csapata. Tóth Ferenc tanítványai így az iskola történetében először ott lesznek az országos fináléban.

A városi döntő megnyerését követően a közgázosok a vármegyei tornán is remek teljesítménnyel rukkoltak elő, hiszen a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium mögött másodikként jutottak a répcelaki elődöntőbe, ahol három mérkőzés várt rájuk.

– Első meccsünket a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium ellen játszottuk, ahol negyven másodperccel a vége előtt még 2-0-ra mi vezettünk – idézte fel a debütáló mérkőzést Tóth Ferenc, testnevelő. – Az utolsó másodpercekben aztán az ellenfélnek sikerült kiegyenlítenie, így büntetőrúgásokat rendeztek, ezt 4-3 arányban sikerült megnyernünk. A folytatásban a Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Technikum alakulatát simán, 3-0-ra múltuk felül, a Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum ellen pedig egy küzdelmes meccsen megérdemelten, 4-3-ra győztünk, amivel továbbjutottunk az országos döntőbe.

A testnevelő azt mondta, a diákok motiváltan, fegyelmezetten, jó játékkal vívták ki az országos versenyen való részvételt, ahova nem feltartott kézzel mennek.

– A játékosok többsége a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubban nevelkedett és játszik a mai napig, ugyanakkor a futsal teljesen más, mint a nagypályás labdarúgás. Van még néhány napunk az utazás előtt, a sportcsarnokban Lengyel Ferenc segítségével próbálunk gyakorolni, néhány figurát megtanulni. Biztos vagyok benne, hogy kimondottan futsaljátékosokkal felálló, jó csapatokkal fogunk találkozni, de a fiúk nagyon elhivatottak és motiváltak, nem fogjuk könnyen adni a bőrünket – hangsúlyozta Tóth Ferenc.

Az országos döntőt február első hétvégéjén Kaposváron rendezik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: