Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Országos döntőben szerepeltek a Weöres focistái

Haraszti Gábor | 2024.05.07.

A Városi Diáksport Bizottság szervezésében lezajlottak városunkban a labdarúgó diákolimpia körzeti fordulójának mérkőzései. A Perutz stadion melletti műfüves kis játéktéren három korcsoport mérte össze tudását. A legjobb eredményt a Weöres Sándor Általános Iskola lány csapata érte el, akik az országos fináléba jutottak.

A pápai selejtező tétje a többi sportághoz hasonlóan a vármegyei, majd az országos fináléban való szereplés lehetősége volt. A Weöres csapata a városi döntőn kiemelkedett a mezőnyből, sőt a játékosok a vármegyei döntőn is jó formában futballoztak, aminek továbbjutás lett a jutalma. A zalaegerszegi országos finálé már csak hab volt a tortán, ettől függetlenül a cél a minél jobb helyezés elérése volt.

– Az első nap 2-2-es döntetlent játszottunk Sándorfalva és Salgótarján csapatával, majd 1-0-ra kikaptunk Kazincbarcikától, végül 2-0 arányban legyőztük Komáromot, ezzel csoportharmadikak lettünk. A torna második napján Gyöngyös egy góllal jobbnak bizonyult nálunk, de a Nagykáta elleni 3-0-s siker azt jelentette, hogy a 11. helyet szereztük meg. Büszke vagyok a lányokra, nagyon elfáradtak a döntő végére, de mindent beleadtak – értékelt Koncz Sándor, a Weöres testnevelője.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: