Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Országos élmezőnyben a Weöres csapata

Horváth Andrea | 2024.05.30.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt a K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította. A verseny célja, hogy az iskoláskorú gyermekek tudjanak tájékozódni a pénzügyekben, felnőttként okos pénzügyi döntéseket hozzanak.

Idén több, mint 12 ezer diák nevezett, ebből 480 csapat a 3-4. osztályos korosztályból. Közülük 40 csapat kapott lehetőséget, hogy összemérje tudását a regionális középdöntőkben. A legjobb 8 csapat került be az országos döntőbe, köztük a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola Kincskeresők 2. csapata is. A csapat tagjai: Adamik Júlia, Balogh Szaffi, Németh Anna Nóra, Pap Abel Benett. Felkészítő tanáruk Mészárosné Pap Márta volt.

A döntőt május 28-án rendezték meg Budapesten. A feladványok sokszínűek voltak: kvízkérdések, számolási, a pénzvilág fogalmait mérő, valamint kreativitást igénylő feladatok. A Weöres csapata ügyesen teljesítette a kihívásokat, szoros versenyben országos 6. helyezést szerzett. A diákok lelkesek, elárulták, hogy indulni szeretének jövőre is ezen a versenyen.

Fotó: Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: