Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Országos első helyezés prózamondásból

Babos Petra | 2024.05.08.

A Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ szervezte meg a XI. Országos Wass Albert Emlékversenyt vers- és prózamondó kategóriában, 5-12. évfolyamosok számára. A verseny nagyságát mutatja, hogy összesen 116 versenyző jelentkezett a megmérettetésre 46 iskolából. A Tarczy Lajos Általános Iskolát a 6. e osztályos Szakács Panka képviselte. 
Wass Albert Nyolcadik mese a tavak könyvéből című művét adta elő, mely egy csodálatos történetet mond el az ártatlanságot, a jóságot képviselő kócsag haláláról. Panka szereti a kihívásokat, ezért is érezte, hogy olyan alkotással szerepelne, ami elkápráztatja majd a hallgatóságot. Így esett a kócsag szomorú történetére a választás, mely prózát az iskola könyvtárosa, Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna tanárnő javasolta Pankának. A felkészítésben Tóthné Bogdán Zita magyartanár segített, aki a szép beszédre, a nyelvi és stilisztikai eszközök pontos használatára vonatkozóan látta el tanítványát hasznos tanácsokkal.
Panka produkciója a négytagú zsűri értékelése szerint tökéletesen sikerült, sőt némelyek szemébe könnyet csalt. A nézőközönség lélegzetvisszafojtva, elérzékenyülve hallgatta végig a produkciót. Nagyon erős volt a mezőny és az előadott produktumok sokszínűsége tovább nehezítette a zsűribizottság munkáját. 
Az eredményhirdetés ünnepélyes keretek közt történt a református templomban, ahol valamennyi évfolyam értékelőbizottsága elmondta észrevételét, illetve felolvasta a helyezettek névsorát. A díjátadó befejező pillanatai nagy meglepetést okoztak Pankának, ugyanis valamennyi első helyezett közül kiemelték előadását, és felkérték, hogy az egész nézőközönség előtt adja elő újra produkcióját. Felemelő érzés volt számára, hogy híres színészek, írók, költők, újságírók, nyelvművelők gratuláltak szerepléséhez. Határozott javaslatot kapott a színészi pálya választására.
Emellett Panka a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2. fordulóján 100 pontból 96,49 pontot szerzett, ezzel megyei első helyezett lett, így továbbjutott az országos döntőbe, ami Budapesten lesz, május 25-én.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: