Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Országos versenyt nyertek az acsádys diákok

Horváth Andrea | 2024.03.25.

A Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület által meghirdetett Örökségünk '48 versenyre a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola 9.d osztályának 3 fős csapata jelentkezett. A két írásbeli forduló után bejutottak az országos döntőbe, melyet március 23-án rendeztek Budapesten, a Honvéd Kulturális Központban, a Stefánia Palotában.

Az acsádys festő képzésen résztvevő tanulók – Nagy Kristóf, Sipőcz Ármin, Sipőcz Milán –  a szakközépiskolai kategóriában indultak. Ebben a kategóriában nyolc szakközépiskolai osztály jutott be az országos döntőbe, a pontok alapján a 8. helyről indultak a pápaiak, de a végére 1. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk Györke-Horváth Tünde volt. 

A tanárnő a Médiacentrum kérdésére elmondta, hogy a diákok egy évig heti 3 órában tanulnak történelmet, ennyi idő állt rendelkezésre a felkészüléshez. A reformkori Magyarország és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetének bemutatására kellett koncentrálni, előzetesen két írásbeli fordulót kellett megoldani.

A döntőre Petőfi Sándor életrajza és kora mellett szóbeli feladattal is készülni kellett. A diákok párbeszédes formában dolgozták fel a magyar politikai és katonai vezetők között lezajlott, fiktív, feszült hangulatú dialógust a pákozdi csata utáni helyzetről.

A remekül szereplő diákok oklevelet, könyvet, Múlt-kor újságot, társasjátékot kaptak. 

Fotó: Györke-Horváth Tünde

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: