Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Pakolj a hátizsákba okosan!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.02.19.
Egy erdei vagy hegyi kirándulásra való felkészülés egyik legfontosabb része az, hogyan pakolunk a hátizsákunkba. Nagyon el lehet rontani, de ha az ABC-t követed, akkor nem lehet hiba!

Hannes Künkel tapasztalt túrázó, akitől érdemes ellesni egy-két tippet, ha hátizsákkal és a tökéletes túrabakanccsal vágnánk neki a világnak. Künkel most a hátizsákba való bepakolás tökéletes módszeréről beszél, mely rövidíthető az angol ABC mozaikszóval.

A legjobb bepakolás ábécéje tehát a következő:

A, mint Accessibility (hozzáférhetőség). Ez azért fontos, hogy gyorsan hozzá tudj férni túrázás alatt is azokhoz a tárgyakhoz, eszközökhöz, amelyekre szükséged van.

B, mint Balance (egyensúly). Az egyensúly két dolog miatt borzasztó fontos, ez pedig a biztonság és a komfortérzet: úgy kell bepakolnod, hogy a hátizsákod ne húzzon el előre, hátra vagy oldalra, megfelelően osztódjon el a terhelés.

C, mint Compression (tömöttség). Ez azért nagyon fontos szempont, hogy mindent úgy tudj sűrűn egymás mellé pakolni, hogy az összes, túrázáshoz szükséges holmid elférjen a táskában.

És hogyan is néz ki az ABC bővebben? Mutatjuk!
 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó (2023.03.27.)

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: