Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Palántavásár a Mezőben

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.15.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai kertészeti gyakorlatuk részeként hónapok óta gondozzák, nevelik azokat a palántákat, amelyeket az iskola által szervezett palántavásárban bárki megvásárolhat az intézmény középső bejáratánál felállított sátornál.

A Mezőben két éve tartottak először palántavásárt. A hagyomány az idei évben is folytatódik, a több ezer tő palántát a mai naptól kínálják eladásra.

Présing Tamás kertészmérnök, szakoktató a Médiacentrumnak elmondta, idén is nagyon sok palántával készültek, paprikából és paradicsomból 15-15 fajtát ültettek, de kapható dinnye, uborka, káposzta, karalábé és zeller is.

A diákok és a pedagógusok is örömmel tapasztalták, hogy sok az évről évre visszatérő vásárlójuk, akiktől kiváló visszajelzéseket kapnak.

A palántavásárra minden fajtához készült egy rövid leírás és a növények gondozásához is kaphatnak tanácsokat a vásárlók.

Akik még vásárolni szeretnének a mezős palántákból, nem maradtak le semmiről, hiszen május 17-én, pénteken és 24-én, pénteken 9 és 13 óra között újra kinyit a palántavásár.

      

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: