Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pályaorientációs nap a Közgázban

Babos Petra | 2024.01.11.

Pályaorientációs napot szerveztek a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiumban. A diákok számos előadáson vehettek részt, melyek között volt logisztikai, honvédségi, kereskedelmi, pénzügyi és egyéb érdekes témájú program is.


Scheller György szakmai igazgatóhelyettes elmondta, minden évben megszervezik a pályaorientációs napot. A rendezvény célja az volt, hogy a tanulók ne csak az iskolai keretek között ismerkedjenek meg az egyes szakmákkal, hanem lehetőség szerint előadók bevonásával is hasznos tanácsokat halljanak a pályaválasztásról. A rendezvényen volt közgázos diákok is tartottak előadást. Kádi Patrícia a Corvinus Egyetemről, Rózsás Bertalan Ferenc pedig a Pannon Egyetemről mesélt a diákoknak. Az oktatásról a Pápai Városi Óvodák képviselői, a logisztikáról egyéni vállalkozók, pénzügyi vonalon pedig egy családi vállalkozás tartott előadást.


-A mai napon tanítás nélküli munkanapot tartottunk. A pályaorientációs nappal egyidőben rendezték meg Budapesten az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, melyre sok közgázok diák ellátogatott, így ők a tanórákról való hiányzás nélkül tudtak részt venni azon a programon – tudtuk meg Scheller Györgytől, aki hozzátette, a pályaorientációs napon több mint négyszáz diák vett részt.
Az előadások mindegyike rendkívül népszerű volt a diákok körében, szívesen hallgatták azokat.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: