Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pályaorientációs nap a Mezőben

Horváth Andrea | 2024.05.23.

A Batthyány Lajos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola egy belső pályaorientációs napot tartott, amikor az iskola diákjai ismerkedhettek meg egymás szakmáival. A Mezőben tanulható képzések bemutatóit járhatták végig az állomásokon a tanulók, kipróbálva az egyes mesterségek csínját-bínját.

A konferenciateremben Rozmán Valéria, a Tansütő Kft. ügyvezetője fogadta az osztályokat. A pék szakma, az üzem bemutatása mellett sütőipari termékeket is hozott.

 

A fóliasátornál Présing Tamás kertészmérnök szakoktató a gazdák és mezőgazdasági technikusok képzését ecsetelte. Fontosnak tartotta, hogy a diákok megismerjék a munkájuk hasznát is, látva, hogy az általuk nevelt palántát, virágot, gombát értékesíteni is tudják.

Böhm Szabolcs lovas szakoktató a diákok örömére megint elhozta a Caramell névre hallgató pónit és Csinost, hogy közelebbről ismerkedjenek a lovászképzéssel. Bemutatót tartott a diákok segítségével lóápolásból. Aki kedvet kapott, lovagolhatott is.

A színpad előtt a gazdák és mezőgazdasági technikusok képzését népszerűsítette Kulcsár Erzsébet és Dr. Deák Tamás szakoktató. Állatbemutató, játékos feladatok, mag felismerés, puzzle is várta az érdeklődőket.

A fémmegmunkálással ismertette meg a tanulókat Schrei Bálint szakoktató a mezőgazdasági gépész és mezőgazdasági gépésztechnikus szakma keretében. A fiúk szívesen vették a kezükbe a különböző szerszámokat.

Az aulában a pék és pék-cukrász szakma bemutatása történt Timáné Nagy Zita és Mesterházi Bálint szakoktató segítségével. A 10. évfolyamos diákok is közreműködtek a különböző műveletek előkészítésénél, kipróbálásánál. Többféle bemutató terméket lehetett megcsodálni. Kipróbálhatták a tortadíszítést, zsemle gömbölyítést, perecfonást stb.

Az erdészeti bemutató állomáson Balogh László és Primusz József várta a csoportokat. Az eszközök bemutatása mellett részletes beszámolót hallgathattak az erdészeti képzés során elsajátítandó ismeretekről.

Fotó: Batthyány Lajos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: