Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - GAZDASÁG

Pápa jó életminőséget kínál

Molnár Anett | 2022.11.23.

A KSH adatai alapján városunkban évről évre csökken a lakosság száma.  A lakosságszám csökkenésének egyik oka az elvándorlás, a másik pedig a természetes fogyás. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján Pápán az elmúlt négy évben nagyjából 1700 fővel csökkent a munkaképes korú lakosság száma. Az ütem lassulóban van, ezt mutatja az is, hogy a Pápával közel azonos lakosságszámmal rendelkező Ajkán ugyanebben az időszakban közel 2400 fővel csökkent a munkaképes korú lakosság száma és a megye többi települését is érinti az elvándorlás.
– Az elvándorlással ma a nagyvárosi agglomerációkon kívül az egész országban számolni kell. Ebben változást jelenthet az, hogy a 2×2 sávos út megépülése után mi is a győri agglomerációhoz fogunk csatlakozni. Így ez a tendencia megfordul majd, és a beköltözés lesz inkább jellemző. Ami pedig a természetes fogyást illeti, sajnos évente legalább kétszázzal több pápai hal meg, mint amennyi születik. De a falusi CSOK is ráerősített erre a számra. Az intézkedésnek köszönhetően sok fiatal család jutott önálló ingatlanhoz és költözött ki a környező kistelepülésekre – ismertette a lakosságszám csökkenésének okait dr. Áldozó Tamás polgármester. 
– A győri agglomerációban sok település versenyez egymással, és arra készülünk, hogy Pápa legyen ennek a versenynek a győztese. A Pápán elérhető életminőséget hasonlítjuk össze a többi agglomerációs település életminőségével, és az elmúlt évek tudatos fejlesztésének köszönhetően meg tudjuk szólítani az ország keleti, déli részéből nyugatra, észak-nyugatra vándorló magyar családokat, hogy Pápán telepedjenek le, mert ez egy jó hely – véli dr. Áldozó Tamás.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: