Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápa kiváló, Magyargencs Veszprém Vármegye Virágos Települése

Huszár Hajnal | 2023.08.29.

Az idén 21. alkalommal hirdette meg a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi, Területfejlesztési és Területrendezési Bizottsága a Tiszta és Virágos Veszprém Vármegyéért elnevezésű közterület szépítési versenyét.

Dr. Áldozó Tamástól, a bizottság elnökétől megtudtuk, 2023-ban a vármegye 212 települése közül 56 önkormányzat – 5 város és 51 község – nevezett a megmérettetésre. Éppen ezért a bizottság most arra dolgoz ki javaslatokat, hogy ez a verseny minél vonzóbb legyen a városok, községek számára és minél többen vegyenek részt benne.
-Ebben a versenyben a települések önmagukkal versenyeznek. A zsűri tagjai azt a fejlődést értékelik, mely a településeken az előző időszakhoz képest történt – hangsúlyozta az elnök. A bizottság tagjaiból és a vármegyei önkormányzat munkatársából álló zsűri a gyepterületek gondozását, a parlagfű irtását, a virágosítást, a fásítást, a köztéri bútorzat állapotát, a vízelvezető árkok rendezettségét, a közterületek tisztaságát és a település összképét vizsgálta – sorolta dr. Áldozó Tamás.

A meghatározott szempontrendszer szerinti értékelés alapján 34 település kapott kiváló minősítést, 22 településnek pedig eredményes minősítéssel ismerte el környezetszépítő munkáját a zsűri. Pápa városa az idei évben is részt vett a környezetszépítő versenyen és ezúttal is kiváló minősítést szerzett.

A nevezett települések közül Magyargencs nyerte el újonnan a Veszprém Vármegye Virágos Települése címet. Ezt az elismerést azok az önkormányzatok érdemlik ki, melyek három egymást követő évben kiváló minősítést szereznek az értékelés során.

Boros Tamás, Magyargencs polgármestere érdeklődésünkre elmondta, évek óta tudatosan fejlesztik a közterületeket, ehhez a munkához pedig kihasználják a pályázati lehetőségeket és az önkormányzat saját forrásait is.
-A lakosság részéről is elvárás, hogy egyre rendezettebb és szebb legyen községünk. A munkát a falu központjában kezdtük évekkel ezelőtt, jövőre pedig már a mellékutcákban is tervezünk közterület szépítési beavatkozásokat.
A település első embere kiemelte, céljuk az, hogy mindig legyenek virágzó növények a közterületeken, ami nem könnyű feladat, hiszen meg kell találni azokat a növényeket, melyek a helyi talajviszonyokat, környezet is jól bírják és fenntartásuk költséghatékonyan megoldható. 

-Az önkormányzat munkatársai nagyon sokat dolgoznak azért, hogy községünk szép és rendezett legyen, köszönet a munkájukért – fogalmazott Boros Tamás, hozzátéve, a község lakossága is partner ebben a munkában, egyre több szép előkertet, rendezett portát látni a településen, köszönet jár azoknak a magyargencsieknek is, akik nagy gondot fordítanak erre.

A polgármester örömmel fogadta a versenyen elért kiváló minősítést, valamint azt, hogy a zsűri harmadik éve ezzel a minősítéssel értékelte munkájukat, így idén elnyerték a Veszprém Vármegye Virágos Települése címet.

-A mostani elismerés visszaigazolása annak, hogy eredményesen dolgozunk Magyargencs szebbé tételéért – mondta Boros Tamás.  

Magyargencs egyébként minden pályázati forrást igyekszik kihasználni, ami a település fejlődését szolgálja. Az elmúlt három évben kilenc beruházásra nyertek forrást a Magyar Falu Programban. A támogatási pénzekből járdákat újítottak fel, megújult az orvosi rendelő, a kultúrház, az óvoda épülete, valamint a ravatalozó, felújították a falu mellékutcáinak burkolatát – ezek is hozzájárulnak a településkép javításához.
A falu sikeresen pályázott az Országfásítási Programban, minden évben részt vesz a Tiszta és Virágos Veszprém Vármegyéért versenyben, de neveznek a Magyarország legszebb konyhakertje versenyre is.

A Tiszta és Virágos Veszprém Vármegyéért elnevezésű közterület szépítési verseny ünnepélyes eredményhirdetésének helyszínéről és időpontjáról később döntenek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: