Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pápai bronz a teke EB-n

Haraszti Gábor | 2024.05.31.

Véget ért a 2024. évi U18-as Európa-bajnokság és az U23-as világbajnokság a szlovákiai Brezno városában, ahol a magyar delegáció fiataljai összesen hat érmet szereztek. Hegedüs Dominik, a Pápai Vasas TK versenyzője egy bronzéremmel lett gazdagabb.

A legrangosabb nemzetközi eseményt tíz napon keresztül rendezték meg Szlovákiában. Az első öt napban az U18 Európa-bajnokságon bizonyíthattak a világ legjobb utánpótlás tekései. Magyarországot, Pápa városát és a pápai egyesületet Rieger Dorka, Müller Barbara és Hegedüs Dominik képviselte. A verseny jól indult, hiszen tandem versenyszámban az Ivanyik Dávid – Hegedüs Dominik páros egészen az elődöntőig menetelt, így bronzérmet vehetett át.

Müller Barbara egyéniben 523 fát ütött, tandemben Salakta Dominika oldalán nem sikerült továbbjutnia. Az országok rangsorában Magyarország az ötödik helyen zárt az U18-asok között.

Az U23-as korosztály világbajnokságán bár Rieger Dorka igen szép, 564 fát gurított, a rendkívül erős mezőnyben nem sikerült helyezést elérnie. Csapatban az ötödik helyhez segítette hozzá a magyar válogatottat. Minden résztvevőnek és helyezettnek gratulálunk! 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: