Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pápai cselgáncs-sikerek Olaszországban

Haraszti Gábor | 2024.03.30.

Az Európai Judo Szövetség által a formagyakorlat versenyzők számára kiírt versenysorozat, az EJU Tournament legutóbbi versenyét Olaszországban rendezték. A megmérettetésen az Ősz Regina – Kampel Eszter páros első helyen végzett.

A versenyen 13 ország 148 versenyzője szállt harcba helyezésekért, városunkat ezúttal is két páros képviselte. Mezei Dorina – Mezei Virág páros a katame no kata senior kategóriában, míg az Ősz Regina – Kampel Eszter duó a nage no kata junior kategóriában indult.

– A Mezei lányok a horvát bajnokságon szerzett bronzérmük után nagy reményekkel érkeztek Olaszországba, ahol a 19 párosból ezúttal a középmezőnyben, a 11. helyen végeztek. Egyesületünk két ifjú versenyzője Ősz Regina és Kampel Eszter két éve lépett először tatamira kata versenyen, tették ezt úgy, hogy mellette mindketten aktív versenyzők küzdelmi versenyeken is. Lányaink tavalyi éve annak ellenére, hogy minden versenyen a dobogón végeztek sajnos nem volt szerencsés, mindig volt egy páros, aki miatt lecsúsztak a hőn áhított aranyéremről. Úgy tűnik, hogy a rendkívül sok időt igénylő felkészülés után végre beérett a munka gyümölcse. A horvát bajnokságon 11 párosból sikerült a legjobbnak lenniük, megszerezve életük első formagyakorlat aranyérmét. A pordenonei versenyen egy korosztállyal feljebb lépve, a juniorok között léptek szőnyegre, ahol már a teljes nage no kata bemutatása volt a feladat. Eszter és Regina egy luxemburgi és két cseh párost utasított maga mögé, óriási fölénnyel előzve meg őket. Sikerük mérföldkő a magyar kata versenyzésben, hiszen magyar versenyző ilyen szintű versenyen még sosem tudott aranyérmet szerezni – mondta el Mezei Csaba, szakmai vezető, aki hozzátette, a pápai lányok sikerének nagyban részese a pápai kata csapat régi barátja, Piero Comino hét danos judo mester, kata szakértő. Az olasz mester mintegy tíz éve segíti a pápai kata versenyzőket, nagyban hozzájárulva a korábbi és jelenlegi sikerekhez is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: