Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápai katonák kutató-mentő gyakorlaton

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.28.

Pápai katonák is részt vettek a közelmúltban megtartott kutató-mentő gyakorlaton.

A Magyar Honvédség márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt a napokban, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

A Honvédelem.hu információi szerint a gyakorlat első három napján párhuzamosan futottak az események: a szolnoki helikoptervezetőknek megkezdődött az elméleti felkészítés, valamint a pápai kutató-mentő állomány H145M fedélzeti tevékenységére történő szakkiképzése is. 

A felkészítés második felében a helikopterdandár hajózói is megkezdték kutató-mentő repüléseiket. Két H145M helikopter egyszerre teljesített fokozatosan nehezedő feladatokat, amelyeket az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ illetékesei és a Szolnokra kihelyezett szakember közösen koordináltak. 

Az ötödik napon már nehezített körülmények között, hegyes vidéken kellett szimulált mentési feladatokat teljesíteni, olyan területen, ahol a mentések csak a fedélzeti csörlők használatával valósulhattak meg. A gyakorlat éjszakai művelettel zárult, melynek során a kutatást és a mentést éjjellátó szemüveggel hajtották végre a katonák.

Fotó: Honvédelem.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: