Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápai lánglovagok a megyei élvonalban

Pintér-Papp Eszter | 2024.03.21.

Mi, pápaiak tudjuk, hogy kiváló tűzoltóink vannak, akikre bizton számíthatunk, ha a segítségükre van szükségünk. A pápai lánglovagok most egy megyei megmérettetésen adtak számot tudásukról és remekül helyt álltak.

Tűzoltók mérték össze egymással műszaki mentési szaktudásukat a napokban, Veszprémben. A vármegyei műszaki mentő verseny a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai között zajlott.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint igazi tűzoltós megméretésen vettek részt a vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságai a hagyományos vármegyei műszaki mentő versenyen.

 Dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató megnyitó beszédében a sportszerű versenyzés mellett a szabályos végrehajtásra és a munkavédelmi előírások betartására hívta fel a figyelmet.

A versenyfeladat egy közúti balesetnél történő szakszerű és gyors beavatkozás volt. A feladat részeként a gépjárműbe szorult sérült személy kimentését is elvégezték a csapatok. Az értékelő bizottság tagjaként a katasztrófavédelem szakemberei mellett a mentőszolgálat munkatársa is figyelemmel kísérte a beavatkozó állomány tevékenységét.

A versenyt a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság csapata nyerte, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság a második helyen végzett. A harmadik helyet a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsokság szerezte meg.

Az első helyezést elért veszprémi csapat képviselheti Veszprém vármegyét a IV. országos műszaki mentő versenyen, Tolna vármegyében, áprilisban.

Fotó: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: