Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Pápai reformátusok Visken

Horváth Andrea | 2024.03.26.

A Pápai Református Egyházközség hét tagú küldöttsége járt nemrégiben a kárpátaljai viski testvérgyülekezetnél. A csoport átadta a pápai gyülekezet 900 ezer forintos adományát, melyet az ott élők ellátására fordít a viski közösség. 

A pápai és a viski reformátusok kölcsönös látogatásokkal erősítették a kapcsolatot, amit először a járvány, most pedig a háború egy időre megszakított. 2022-től azonban a pápai gyülekezetből ismét indulnak küldöttségek körülbelül féléves rendszerességgel. Ilyenkor nem csupán adományokat visznek, de erősítik az összetartozás érzését is a kárpátaljai magyarokban.

Épp ezért legutóbb március 15-17 között járt pápai református küldöttség Visken, érkezésük után részt vettek a helyi ünnepségen a magyar iskolásokkal, felnőttekkel, helyi szervezetekkel.
Márkus Mihály esperes a viski és a huszti reformátusok istentiszteletén is hirdetett igét, valamint a pápaiak ellátogattak az óvodába és a magyar líceumba is.

Jártak az óvóhelyen is, bár a helyiek szerint Kárpátalján nem sokat éreznek a háborúból, de a feszültség, a férfiak sorsa iránti aggodalom átszövi a hétköznapokat. A küldöttség tett néhány rövid kirándulást Visk környékén, majd hazaindult a csoport.

Fotó: Pápai Református Egyházközség

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: