Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápai tűzoltók is futottak a békéért

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.19.

Az idei évszámmal megegyező, 2024 méteres távot futottak le a veszprémi fegyveres és rendvédelmi szervek munkatársai pénteken, a Nemzetközi Katonai Sporttanács által életre hívott futás napja rendezvény keretén belül Veszprémben, a Séd-völgyben.

A kezdeményezés 1948-ban indult Franciaországból. Alapítója egy francia katona, aki belga, holland, dán, luxemburgi és francia hivatásosok bevonásával hozta létre a Nemzetközi Katonai Sporttanácsot azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között. A mozgalomhoz 2006 óta 134 ország csatlakozott.

A Veszprémben kilencedik alkalommal lebonyolított sporteseményt minden évben más szervezet rendezi, idén az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ volt a program házigazdája. A versenyen a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sportos állománytagjai mellett ez évben is rendőrök, katonák, a büntetés-végrehajtás munkatársai, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői, valamint kadétok vettek részt. A katasztrófavédelem hetvenhat fővel képviseltette magát a rendezvényen. Valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról, így Pápáról és az igazgatóságról is szép számmal akadtak indulók. A készenléti állomány közel húsz tagja teljes tűzoltó védőfelszerelésben és légzőkészülékben teljesítette a kihívást. Kocor Roland tűzoltó százados Onyx nevű kutyájával futotta végig a távot. 

Az idei évszámmal megegyező, vagyis 2024 méteres távot elsőként Bárány Gábor tűzoltó alezredes, ajkai tűzoltóparancsnok teljesítette.

Fotó: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: