Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápán is bemutatták a Most vagy soha! című filmet

Babos Petra | 2024.03.15.

Pápán is megtartották a Most vagy soha! című új magyar történelmi kalandfilm bemutatóját. Az 1848. március 15-i forradalom eseményeit feldolgozó alkotás több helyszínen, köztük Sopronban és Fóton, a Nemzeti Filmintézet területén felépített korhű budapesti belvárosban készült. A forgatókönyvet pedig Szente Vajk, Kis-Szabó Márk, Rákay Philip álmodta meg és Lóth Balázs rendezett belőle egyedülálló képi világgal rendelkező alkotást.

 


A Petőfi Moziban a nemzeti ünnep egyik kísérőprogramjaként tekinthették meg a filmet az érdeklődők, majd a vetítést közönségtalálkozó színesítette. 
A közönségtalálkozó moderátora Kocsis Gyula volt, aki több kérdést is feltett a forgatókönyv íróknak Szente Vajknak, Kis-Szabó Márknak és Horváth Lajos Ottó színésznek. Kérdezett kulisszatitkokról, szereplőválasztásról, kedvenc és emlékezetes jelenetekről is. 


Szente Vajk kreatív producer elmondta, különleges Pápán lenniük, hiszen Petőfi életében is fontos szerepet játszott ez a város. 
-A fantasztikus hősök társaságában lenni jó, s mi is így érezhettünk a forgatókönyv írása és a film forgatása alatt is, hogy kicsit közelebb kerültünk ezekhez a szereplőkhöz, hősökhöz. 
-Izgalmas volt a szereplőválogatás, hiszen a járvány idején zajlott, amikor minden le volt zárva. Magukról küldtek a színészek felvételeket, volt, aki a Nemzeti Múzeumnál vette fel magát, volt, aki saját maga vágta meg a beküldött anyagot. Sok izgalmas és vicces dolog történt – mesélte Szent Vajk, aki hozzátette, amikor újra „megnyílt” a világ, akkor bejöttek személyes találkozóra a színészek, s elbeszélgettek velük, valamint elkezdték a helyszíneket is megnézni, amiket kiválogattak a filmhez. 


Kis-Szabó Márk elárulta, a forgatókönyvíróként fontosnak tartotta a filmet. Jó csapattal, tehetségekkel dolgoztunk. 
-Ügyeltünk arra, hogy a helyszínek ábrázolása pontos legyen. A Pilvaxot sokan ismerik, törekedtünk, hogy a lámpák, az asztalok olyanok legyen, mint 1848-ban. 
Horváth Lajos Ottó elmondta, nagyszerű és grandiózus érzés fogta el a film forgatása alatt, hiszen egy időutazáson vehetett részt. Mint színésznek, ritkán adatik meg, hogy egy ilyen jellegű filmben játszhat. 
A közönségtalálkozó végén a jelenlevők is tehetettek fel kérdéseket. 

 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.04.22.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: