Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Pápán is imádkoztak a békéért

Horváth Andrea | 2024.03.05.

Évente megtartják a nők ökumenikus világimanapját, amelynek témáját minden évben más ország asszonyai állítják össze, és egyben magukat is megmutatják a világnak. Idén Palesztinából érkezett a téma és az imakérés. Pápán is szép hagyománya van ezeknek az imaalkalmaknak, az idei összejövetel szervezője Németh Tamásné Schédl Tímea volt.

– Az ökumenikus világimanapot minden évben közösen tartjuk a testvérfelekezetek asszonyaival. 2023-ban és 2022-ben mi reformátusok voltunk a házigazdák. Jövőre, terveink szerint az evangélikus testvéreknél tarthatjuk az összejövetelt – mondta a Pápai Református Teológiai Akadémia Rektori Hivatala vezetője.

A március 3-án tartott ökumenikus alkalomnak a Szent Anna templom adott otthont,  a liturgiát Szabó Zoltán káplán vezette. A történelmi felekezetek asszonyai közösen segítettek az imanapi liturgia -énekek, imádságok,  palesztin asszonyok által írt levelek – felolvasásában. Az alkalmon kb 40 fő vett részt.

– Minden évben izgatottan várjuk a világimanap alkalmát, nemcsak azért mert a gyülekezetek asszonyi találkozhatnak egymással. Megható számukra, hogy közösen énekelünk, és együtt imádkozunk a világ egy adott pontján élőkért. Hisszük, hogy az imádságnak nagy ereje van. Az idei imanapi füzet vezérigéje: "Kérlek titeket…viseljétek el egymást szeretettel" (Ef 4,1-2), mindnyájunkat cselekvésre kell, hogy ösztönözzön – hangsúlyozta Németh Tamásné Schédl Tímea, majd hozzátette: – Ez a bibliai ige rámutat arra, hogy Isten szeretetet, Ő önmagát adta értünk, önmagát adja nekünk. Mi pedig ebből a szeretetből táplálkozunk és ezáltal vagyunk képesek önmagunkat és embertársainkat is szeretni. A világban dúló háborúk híre felzaklatja mindannyiunk lelkét. Isten a békesség Istene. Ő békességre hívott el minket, hogy megbékéljünk Vele és önmagunkkal. Csak az Istennel békességben élő ember tudja elviselni a másik embert szeretettel. Az imanapon palesztin keresztyén nők tanúságtételét hallottuk. A történetek megmutatták nekünk, hogy milyen nagy erő van a közösen hordozott szeretetben. Reménységünk, hogy közösen mondott imáinkat meghallgatta Isten.

Az imanapon összegyűlt perselyadománnyal a háborús helyzetben élők, és a menekültek mellett a Református Nőszövetség "keresztmama" programját kívánják támogatni Kárpátalján.

Fotó: Németh Tamásné Schédl Tímea

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: