Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pápán lett bajnok a Veszprém

Haraszti Gábor | 2023.05.22.

A Perutz stadionban rendezték az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó, mindent eldöntő mérkőzését. A pályaválasztó Veszprém a 95.percben szerzett találattal 2-2-re végzett a Tatabányával, ami elég volt a veszprémiek bajnoki címéhez.

Szinte teljesen megteltek a stadion lelátói, egyes becslések szerint 2500 néző előtt rendezték a mérkőzést, melyen a 28. percben Takács végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a hosszúra ívelt labdát a pápai nevelésű Somogyi Richárd fejelte a közelről a kapuba 1-0. A 44. percben szinte a semmiből egyenlített a Tatabánya, Árvai lőtt laposan a jobb alsóba 1-1. Az 52. percben egy szögletet után Héninger védett egy lövést, a kipattanót Árvai közelről a hálóba helyezte 1-2. A folytatásban ahogy közeledtünk a rendes játékidő végéhez, mindent egy lapra tett fel a Veszprém, aminek a hét perces hosszabbítás hatodik minutumában lett meg az eredménye: Gálfi lövésében az ötösnél álló Bartusz tette bele a lábát, a labda pedig a jobb sarokba vándorolt 2-2, amivel megnyerte a bajnoki címet a Practical VLS Veszprém.

Pető Tamás: Nem is lehetett más ez a mérkőzés, mint amilyen az egész évünk volt. Volt két hibánk, két figyelmetlenségünk, kaptunk belőle két gólt. A második félidőben felborult a pálya, sok lehetőségünk volt. Minden tiszteletem a játékosaimé! Elhoztuk a futballt, ha nem is Veszprémbe, hanem Pápára. Ez mindkét csapat érdeme, az ilyen hangulatú meccsekért van értelme ezt csinálni – mondta a veszprémi mester a veol.hu-nak.

Practical VLS Veszprém: Héninger – Zachán, Dobsa, Balogh (Balázs, 69.), Horváth H. – Somogyi – Gálfi, Baldauf, Takács (Bartusz, 57.), Molnár B. (Gulyás, 100.) – Major. Edző: Pető Tamás.

Opus Tigáz Tatabánya: Lóth – Hajas (Németh A., 70.), Kovács I., Székely, Katona – Forró (Hadobás, 62.) – Molnár T., Letenyei, Kocsis, Szegleti – Árvai (Györki, 76.). Edző: Gyürki Gergely.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: