Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápán nincs veszélyben senki a hideg miatt

Huszár Hajnal | 2023.02.07.

-10 fokot mutattak a hőmérők ma reggel városunkban, az ország egyes részein azonban még ennél is hidegebb volt az éjszaka, így a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár kedden 20 órától csütörtök, illetve szombat 8 óráig vörös kód figyelmeztetést adott ki a Közép-magyarországi, az Észak-magyarországi és a Dél-alföldi régióra. 

Városunk térségére nem adott ki vörös kód figyelmeztetést az államtitkár, ám az erős hidegben az Egyesített Szociális Intézmény és a Pápai Rendőrkapitányság is kiemelten figyel a hajléktalanokra. Eddig nem találkoztak ilyen, utcán maradt személlyel – erről tájékoztatott Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója. Hangsúlyozta, tudomásuk szerint egyetlen pápai hajléktalan személy sem tartózkodik tartósan a közterületeken, utcákon, de ha a rendőrség ilyen emberrel találkozik, azonnal megteszi a szükséges riasztást, az intézmény pedig felveszi a kapcsolatot az érintettel. Senkit nem hagynak az utcán, szükség esetén a hajléktalanszállón tudják átmenetileg elhelyezni a segítségre szorulókat. A szálló egyébként csaknem teljes kihasználtsággal működik a téli időszakban, jelenleg két szabad férőhelyük van. 


Az ESZI azonban nemcsak a fedél nélkül élőkre figyel a hidegben, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai rendszeres kapcsolatot tartanak az egyedül élő, nehéz helyzetben lévő idősekkel és családokkal. Pápán a hideg időjárás miatt eddig senki nem szorult rendkívüli segítségre.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2003, 2006, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: