Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pápán rajtolt az idei Pannon Pump Track Kupasorozat

Haraszti Gábor | 2024.03.31.

A 2024. évi Pannon Pump Track Kupasorozat első fordulójának a pápai pumpapálya volt a helyszíne. Roller, gördeszka és kerékpár kategóriában, tíz korcsoportban több mint százan neveztek.

A tavalyi nagy siker folytatásaként az idei évben nyolc fordulóban, az ország nyolc különböző településén az U5-ös korosztálytól a szeniorokig várják a versenyezni kívánó kezdőket és profikat. A pumpapálya használata rendkívül jól fejleszti az állóképességet, a funkcionális izomzatot, valamint a mozgáskoordinációs képességeket, továbbá az egyes versenynapok alkalmával rengeteg versenytapasztalatot szerezhetnek a résztvevők. Pápán rolleresek, gördeszkások és kerékpárosok is szélsebesen teljesítették a pályát, a bajnokság nyitányával Király Ármin főszervező is nagyon meg volt elégedve.

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan neveztek és annak is, hogy most először Pápára is el tudtuk hozni ezt a sorozatot. Több mint száz nevezést regisztráltunk, ez a második leglátogatottabb verseny, mióta útnak indultak a futamok. Az ország minden pontjáról érkeztek sportolók, sőt még határon túlról is. Nagyon jó a pápai pálya, egy kifejezetten versenyorientált, izgalmas, lendületes pályáról beszélünk, melyet nagyon szép környezet, infrastruktúra vesz körül.

A mezőnyben ott volt Antal Márk, a tavalyi országos bajnok is, aki lassan már húsz éve tapossa a pedált, a pump trackezés mellett számos alkalommal mérette meg magát dirt versenyeken és rendszeres látogatója hazai és külföldi bikeparkoknak. Nemcsak gyorsaságával, hanem stílusával is kitűnik a tömegből. 2023-ban az I. Pump Track Országos Bajnokság felnőtt férfi magyar bajnoka, az összetett pontverseny ezüstérmese lett. A GravitX csapat versenyzője elmondta, nem is az eredmény számára a legfontosabb, hanem az, hogy jó társaságban biciklizhet egy jót, de természetesen mindig igyekszik kihozni magából a maximumot. A pálya elnyerte a tetszését, mint mondta, jó mélyek a kanyarok és viszonylag hosszú is.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.04.24.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2001, 2003, 2012

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: