Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápát is érintő személyi változások a Veszprémi Főegyházmegyében

Pintér-Papp Eszter | 2024.07.01.

A Veszprémi Érsekség néhány perccel ezelőtt hozta nyilvánosságra közleményét, melyben dr. Udvardy György érsek személyi változásokkal kapcsolatos döntéseiről adnak tájékoztatást. A személyi változások több pápai és környékbeli plébániát is érintenek.

Dr. Udvardy György augusztus 1-jével Földi István kerületi esperes, plébánost felmentette a pápai Szent Benedek Plébánia ellátása alól, valamint a Pápai Esperesi Kerület esperesi tisztségéből, és kinevezte a Keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosává a Zalaszántói Plébánia oldallagos ellátásával, valamint a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola lelki igazgatójává.

Az érsek Árus-Kovács Gábor helyettes esperes, nemesszalóki plébánost megbízta, hogy további intézkedésig, mint a Pápai Esperesi Kerület helyettes esperese vegye át és gyakoroljon minden esperesi feladatkört.

A döntéssel a főpásztor Merva Péter plébániai kormányzót felmentette a Veszprém-Gyulafirátóti Plébánia ellátása alól, egyúttal kinevezte a pápai Szent Benedek Plébánia plébánosává.

Dr. Udvardy György Horváth József címzetes esperes, plébániai kormányzót köszönete nyilvánításával felmentette a Nyárádi Plébánia, valamint az oldallagosan ellátott Mezőlaki és Pápasalamoni Plébániák plébániai kormányzói tisztségéből és nyugállományba helyezte, egyúttal Szabó Zoltán káplánt felmentette a pápai Szent Anna Plébánián betöltött kápláni beosztásából és kinevezte a Nyárádi Plébánia plébániai kormányzójává a Mezőlaki és Pápasalamoni Plébániák oldallagos ellátásával. Szintén Pápát érintő változás, hogy dr. Juhász Csabát – miután jelöltidejét a Betegek Szolgái Kamilliánus Rend szerzetesközösségében 2024. július 16-án befejezi – a pápai Szent Anna Plébániára küldték kisegítő lelkészi megbízatással.

Dr. Mail József címzetes apát, kanonok, főesperes, a pápai Szent István vértanú Plébánia és az oldallagosan ellátott Kálvária Plébánia plébánosa 2024. augusztus 15-én betölti 75. életévét, és benyújtotta lemondását plébánosi és többi egyházi tisztségeiről. Lemondását az érsek köszönete nyilvánításával elfogadta, egyúttal további intézkedésig kinevezte ugyanezen plébániák plébániai kormányzójává 2024. augusztus 15-i hatállyal, meghagyva főesperesi tisztségében.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: