Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápateszér bemutatkozása a PMtT összejövetelén

Huszár Hajnal | 2024.05.01.

A Szélesvíz című folyóirat Tapasztalatban gazdag járás című rovatával párhuzamosan indította útjára a Pápai Művelődéstörténeti Társaság a Pápa környéki települések bemutatását célzó beszélgetéssorozatát. Az első alkalomnak a Jókai Mór Városi Könyvtár adott otthont, a helyi érdeklődők mellett sok kistelepülés polgármester is jelen volt a találkozón.

A beszélgetés a járásban lévő falvak polgármestereivel, a kistelepülések életébe való betekintés különleges élményt jelenthet a pápaiaknak – véli Mátyus Alíz, a PMtT alelnöke.
-A települések polgármesteri egymástól nagyon sokat tanulhatnak, de a pápai embernek megismerni a környékbeli falvak életét, az olyan, mint amikor az ország belső területéről valaki Erdélybe látogat és rácsodálkozik annak értékeire – fogalmazta meg.

Az első alkalommal, melyre kedden délután várták az érdeklődőket, Pápateszér volt a meghívottja. A települést Völfinger Béla polgármester mutatta be. Ő egyébként kezdeményezője is volt a beszélgetéssorozatnak.

A polgármester előadásából kiderült, az 1250 lelkes községben 80 vállalkozás működik, melyek szívesen állnak az önkormányzat mellé, hiszen azt látják, adóforintjaikat jó célokra használja fel az önkormányzat. A település az elmúlt 10 évben nagyon sokat fejlődött, ebben számos sikeres pályázat segítette a falut, erősödik a közösségi életük, rendezvénynaptáruk gazdag és egyre több érdeklődőt vonz.
-Pápateszér jó irányba fejlődik, 10 évvel ezelőtt elkezdtük lerakni az alapokat, közel 200 pályázatot nyújtottunk be, ami igen nagy felelősség, hiszen nem elég megnyerni kell egy pályázatot, azt végig is kell menedzselni, ez pedig nagy feladatot jelent az önkormányzat munkatársainak. Szerencsére jó csapattal dolgozom, és eredményesen haladunk. Most már a közösségi élet is fejlődhet a faluban, van mire építeni – mondta, hozzátéve, jó Pápateszér polgármesterének lenni, a közösségért dolgozni.

Völfinger Béla mesélt 25 vízimalomjukról, az Esterházy örökségről, a falu lakóival együtt szervezett programjaikról. Előadását a település tehetségeinek kis előadása és számos érték kiállítása tette teljessé.

A Tapasztalatban gazdag járás beszélgetéssorozat egy hónap múlva folytatódik. 

 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: