Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Parfümözz helyesen!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.08.08.

Persze a parfümöt arra találták ki, hogy spricceljük, de azért nem szeretnénk elpazarolni. A jó hír az, hogy a parfümöd felvitelének módja segíthet abban, hogy tovább tartson.

 

?Mik a legjobb módszerek a parfümök felvitelére?

Meleg helyen alkalmazd, ahol az illat védve van a párolgástól. Fújd nagyon közel a bőrödhöz, ne száraz helyre, hogy a parfüm a bőrre tapadjon
− magyarázza Isabelle. Ide tartozik a fül mögötti rész, a nyak hátsó része és a klasszikus csuklóra spriccelés. A parfümstylist a belső könyökére is kenni, ahol a bőr szintén kicsit melegebb.

A másik meglepően egyszerű dolog, hogy ha szeretnéd, hogy éjjel-nappal finom illatfelhőbe burkolózz, vigyél magaddal egy utazó kiszerelést, és egész nap fújj magadra belőle.

?A legnagyobb parfümhibák

Vannak bizonyos dolgok, amiket valószínűleg elkövetsz, és általuk nem hozod ki a legtöbbet az illatodból. Isabelle szerint két dolgot kell figyelembe venni: a távolságot és a használt mennyiséget.

Egyrészt, ne fújd a parfümöt túl messze a testedtől! Ez csak egy kis ködöt ad, és nem a teljes permetet a bőrön, amit szeretnénk. Ráadásul nem biztos, hogy az összes jegyet megkapod, mivel a molekulák nem érik el a bőrödet.

Másrészt, spriccelj eleget! A legtöbb parfüm a piacon Eau de Toilette vagy Eau de Parfum, és nem extrait (ami 30-35%-os koncentrációt tartalmaz), így nem lesz tartós, ha nem fújsz belőle eleget.

 

?Fújj parfümöt a ruhádra és a hajadra is?
 

Legyél óvatos az anyaggal, amire fújod: a selyem vagy a bőr károsodhat, ha alkoholalapú parfümöt spriccelünk rá. A parfümök magas alkoholtartalma kiszáríthatja a hajat is. Oda inkább kenj alkoholmentes parfüm roll-ont.

Ezeken felül van még néhány trükk, amivel tartósabbá teheted az illatfelhődet.

1. Légy nagylelkű!

Ne légy szégyenlős, ha spriccelésről van szó. Minden oldalra háromszor is fújhatsz, mert az illat elpárolog. De azért ne „mérgezd meg” magad vagy a környezeted a túl erős illattal.

2. Vedd figyelembe a megjegyzéseket!

A parfümöd összetétele azt is meghatározza, hogyan fog viselni. Ha fás, fűszeres vagy ámbrás-virágos, hosszabb ideig megmarad. Ha a parfümöd citrusos vagy könnyű virágos jegyeket tartalmaz, amelyeknek kisebbek a molekulái, gyorsabban elillan.

3. Alkalmazd újra!

Az egész napos jó illat titka a többszöri permetezés. A hosszú napokon mindenképpen tarts magadnál egy utazó méretű parfümöt.

4. Hidratáld a bőröd!

Természetesen illatos testápolót is rétegezhetsz a parfümöd alá, ami egy újabb illatelemet ad hozzá. Ha a bőröd hidratált, az segít abban, hogy a parfüm hosszabb ideig tapadjon hozzá. Nyáron használhatsz száraz olajat is a bőrödre, és a parfümöt kenheted a tetejére.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: