Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pénz7 a Weöresben

Horváth Andrea | 2024.03.12.

 

A Pénz7 programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket és megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről. A Weöres Sándor Általános Iskolában nagy hangsúlyt helyeznek erre, így minden évben csatlakoznak a programhoz.

 

Az alsó tagozaton a 3. és 4. osztályosok foglalkoztak a témával, többek között A megszólalt pénz című meséhez kapcsolódó interaktív feladatsorral. Emellett megismerték a reklám, marketing, jutalék, haszon, bevétel fogalmak jelentését.

 

A felső tagozaton számos tanórán megjelent a téma. Etika órán a gyerekek a családok pénzügyi szokásairól, a takarékoskodásról, a saját számláról, a bankkártyáról beszélgettek. A beszélgetést szituációs gyakorlatokkal és rejtvénnyel színesítették.

 

A földrajz órák keretében a családi költségvetésről, a megtakarítási lehetőségekről, a befektetések módozatairól és azok kockázatáról tanultak. Matematika órákon pénzügyi témájú feladatokkal foglalkoztak. A feladatok szövegéből fogalmakat gyűjtöttek, tisztázták a jelentésüket, majd példákat oldottak meg.

 

Idegen nyelvi órákon játékos szókincsbővítő feladatokkal foglalkoztak, majd angolul fogalmazták meg pénzköltési szokásaikat. Rövid vásárlási szituációban használták a megfelelő kifejezéseket és a kártyákat.

 

Osztályfőnöki órákon a gyerekek egy rövid videóban megismerkedtek a pénz történetével, majd pénzhez kapcsolódó kvízjátékokat játszottak a kahooton. Beszélgettek arról is, hogy ha milliomosok lennének, mire költenék a pénzt. A Digitális Szimat Kihívás Kahoot feladatainak teljesítésével bizonyították, hogy tisztában vannak az adatlopások megelőzésének lehetőségeivel, és okosabbak a pénzüket és a személyes adataikat megszerezni akaró csalóknál, olvasható az iskola közösségi oldalán.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: