Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pénzügyi és egészségügyi edukáció szépkorúaknak

Huszár Hajnal | 2024.01.31.

Véget ért a Nyugdíjas Akadémia című előadás-sorozat, melyet a Provident Pénzügyi Zrt. kezdeményezett a Semmelweis Egyetemmel együttműködésben. A három előadáspárból álló országos program első állomása volt városunk, ahol a Pápai Nyugdíjas Egyesület tagjait invitálták új ismeretek megszerzésére. A november végén indított program harmadik találkozóját tegnap tartották a Jókai Mór Városi Könyvtárban, ahol ezúttal is közel száz szépkorú hallgatta meg a pénzügyi tájékoztatót és az egészségügyi jó tanácsokat.


Az időskorúak pénzügyi tudatosságának erősítését szolgáló előadásokon előbb a pénzügyi alapismereteket vették át, beszélgettek a bankszámla csomagokról, a megtakarítási formákról és a pénzügyi tervezés fontosságáról. Ezen túl az online csalások megelőzésére hívták fel a figyelmet, a harmadik alkalmon pedig a hitelekről volt szó. Sulyok László, a Provident Pénzügyi Zrt. kereskedelmi és ügyfélélmény vezetője közérthető, könnyed stílusú előadásait számos gyakorlati példával is kiegészítette. 


-Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy a pénzügyi edukáció minden korosztályban megvalósuljon. A fiatalok körében nagy a nyitottság ezekre, az időskorúak azonban korábban nem kaptak megfelelő szintű pénzügyi tudást, a mostani digitalizálódó világban viszont nagyon fontos, hogy ők is olyan tudással rendelkezzenek, amivel helyes pénzügyi döntéseket tudnak hozni – közölte a kereskedelmi vezető az előadás-sorozat végén. Mint mondta, a pápai nyugdíjasok nagyon nyitottak voltak a program iránt, nagyon sok kérdést tettek fel és sok információhoz jutottak.

Az egészségügyi előadások ugyancsak a szépkorúak számára nélkülözhetetlen információkat hordoztak. A helyes táplálkozásról és a mozgás fontosságáról szóló előadás után a záróalkalmon a helyes gyógyszerszedés volt a téma. Dr. Papp Magor, a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ igazgatója előadásában hangsúlyozta, fontos, hogy ha az orvossal való találkozást követően gyógyszerszedésre van szükség, mindig beszéljék meg, hogy azt pontosan hogyan és meddig kell szedni.
-Például ha antibiotikum szedésre van szükség, nem mindegy, hogy két nap után abbahagyjuk, mert jobban érezzük magunkat, vagy végigszedjük. Krónikus betegségek esetében, amikor életfogytig szükséges szedni egy gyógyszert, a napi, precíz gyógyszerszedés elengedhetetlen a hosszú távú szövődmények kialakulásának elkerülése érdekében – hívta fel a figyelmet. Kiemelte, az esetleges gyógyszerszedés nagy problémákat okozhat.

A háziorvosként is dolgozó dr. Papp Magor arról is beszélt, hogy mikor érdemes orvoshoz fordulni, miért kell vigyázni a netről megvásárolható ismeretlen gyógyszerekkel, gyógyhatású készítményekkel és mikor, milyen gyógyszert vehetünk be orvosi utasítás nélkül.
-Nagyon fontosnak tartom segíteni a lakosságot abban, hogy az egészségük érdekében tudatos döntéseket hozhassanak – emelte ki.

A programsorozat minden eladása hasznos információkat tartalmazott és a nyugdíjas egyesület tagjai szívesen vettek részt rajta – foglalta össze Baán Éva a tegnapi zárónapon. Hasonló véleményen volt Nágel Jánosné, aki minden alkalmon részt vett. Ő úgy fogalmazott, minden témában fontos és pontos információkat kaptak, jó hangulatban teltek az előadások és ezek is erősítették a szépkorúak közösségét.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: