Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Petákvásár és tökfaragás a katolikus iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.12.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában már nagy hagyománya van a Szent Márton-napi programoknak. Az intézményben az idei évben is megemlékeztek a jeles szent ünnepéről.

Az alsó tagozatosok már az őszi szünet idején elkezdték az ünnepi felkészülést, nekik ugyanis őszi tökfaragó versenyt hirdettek a szünidőre. A lelkes kisdiákok 50 gyönyörű faragott tökkel érkeztek vissza a szünetről. Ezek az alkotások egészen Márton napig díszítették a Török Bálint utcai épületet.  

Pénteken az 1.c osztály kis műsorral elevenítette fel a jótékony és szerény szent életét, majd az alsósok egy izgalmas petákvásáron költhették el az elmúlt hetekben különböző jócselekedeteikért kapott petákjaikat. A gyerekek a napot zsíros kenyerezéssel és teázással zárták.

A felsősök sem maradhattak ki a Márton-napi programokból. Ők is megnézték az elsősök Szent Márton életéről szóló műsorát, majd az osztályok lelkes tökfaragásba kezdtek. A legjobban sikerült alkotásokat aztán benevezhették egy versenybe is. Természetesen a Fő téri épület Márton-napi mulatságából sem hiányozhatott a zsíros kenyerezés, hiszen a katolikus iskolások is jól ismerik a mondást, „Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”.

Fotó: Szent István Római Katolikus Általános Iskola (Facebook)   

      


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.07.18.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: