Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Petőfiről a petőfiseknek

Horváth Andrea | 2024.01.23.

Január 22-én, a magyar kultúra napján rendhagyó irodalomórát tartottak a Petőfi Gimnáziumban. Az előadó Csarmasz Ágnes volt, a Humán Munkaközösség vezetője, aki Petőfi hatása a Trianon utáni erdélyi irodalomra és Reményik Sándor költészetére címmel tartott irodalomórát a petőfis diákoknak.

– A téma azért jutott eszembe, mert Petőfi nevét viselő iskola révén szerettem volna, ha a magyar kultúra napján Petőfi is szóba kerül, illetve úgy érzem, a kisebbségi létbe szorult magyar irodalom, azon belül például az erdélyi irodalom még mindig kevés szerepet kap az irodalomoktatásban – tájékoztatta a Médiacentrumot Csarmasz Ágnes.

 

– Mivel határon túli irodalomra is vonatkozik érettségi tétel, így Reményik Sándor pályájáról meséltem a diákoknak, középpontba helyezve Petőfi hatását a kötőre és az erdélyi irodalomra. A téma nagyon közel áll hozzám, hiszen nagyon szeretem Reményik Sándor verseit, illetve, amikor az M5 Petőfi 200. c adásaiban szerepeltem, jobban elmélyedtem ebben a témában is, sok szakirodalmi forrást elolvasva – tette hozzá.

Az előadás után a tanárnő aktuális kulturális eseményeket ajánlott a diákoknak, illetve a munkaközösség készített egy kvízt a kultúra napjára, amit a diákok ezen a napon lejátszhattak.

Fotó: Petőfi Sándor Gimnázium

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: