Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pizsibe bújtak és csodálatos koncertet adtak az allegrósok

Pintér-Papp Eszter | 2024.06.01.

Különleges élményben lehetett része mindazoknak, akik elfogadták az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola Gitár Tanszakának meghívását és részt vettek a pénteken délután a Pegazus Színházban megtartott „Pizsi” koncerten.

A rendezvényen Kemenczki Gábor gitáros tanítványai – Szabó Barnabás, Tóth András Álmos, Bagarus Máté, Pintér Máté és Pintér Keve -, valamint az Ákos Dorka vezette Allegro Kamarakórus léptek színpadra – mindannyian pizsamában, egy hálószobát idéző díszletben.

S hogy miért ez a szokatlan fellépőruha? Erre a Kérdésre Kemenczki Gábortól kaptuk meg a választ. Az Allegro AMI gitártanára elmondta, szerették volna lezárni az idei évet egy nyárköszöntő, az elmúlt hónapok munkáját megkoronázó koncerttel. A koncert témájául ezalkalommal az estét, az álmokat, az éjszakát választották, ehhez illő zeneművekkel készültek a növendékek és a díszlet, valamint a fellépőruha is ezt a napszakot idézte.

A koncerten elhangzott több gyermekdal és egy ABBA-sláger is, de hallhattunk többek közt Kodály Zoltán művet, és a koncert végén felcsendült Horváth Charlie ikonikus száma, a Könnyű álmot hozzon az éj is.

Szili Gabriella, az Allegro AMI igazgatója a koncert végén gratulált a felkészítő tanároknak és a növendékeknek az egész éves munkájukhoz és a színvonalas koncerthez.

Kemenczki Gáborral és tanítványaival legközelebb a Múzeumok Éjszakáján, az Esterházy-kastélyban találkozhat a zenekedvelő közönség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: