Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Plakátot rongálni nem menő

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.23.

Néhány hete kikerültek a közterületekre a közelgő választásokkal kapcsolatos plakátok. Bármerre járunk a városban, oszlopokra helyezett fotókról mosolyognak ránk a jelöltek.

Alighogy megjelentek az utcákon a plakátok, megjelentek az önjelölt művészek is, akik festékszórókkal, filctollakkal estek neki a képeknek, nem kis bosszúságot – és nem mellesleg anyagi kárt – okozva a plakátok tulajdonosainak.

Egy általunk megkérdezett jogász elmondta, az összefirkált, vagy megrongált plakátok tulajdonosa feljelentést tehet a rendőrségen. Az okozott kár nagysága alapján minősítik az esetet, és ez határozza meg, hogy milyen büntetés szabható ki az elkövetőre.

Plakátot rongálni egyáltalán nem menő. A jelölő szervezetek és a jelöltek többsége lehetőséget ad arra, hogy a választók személyesen mondják el gondolataikat. Egy ilyen alkalomra elmenni és közölni a véleményüket, sokkal hatékonyabb az értelmetlen firkálásnál. S ha ehhez nincs kedvük vagy bátorságuk, június 9-én, a szavazólapokon a megfelelő helyre húzott iksszel jelezhetik, kit támogatnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: