Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Pörög Az ördög orsója

Horváth Andrea | 2023.03.06.

Mikszáth Kálmán Az ördög orsója című novelláját állítják színpadra a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület táncosai . A darabban a tánc, a prózai részletek és az ének is megjelenik, egy érdekes történetbe ágyazottan. A műben egy boszorkányhistória elevenedik meg, a sajátos mikszáthi fordulatokkal.

A Tánc Lánc Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően jöhet létre ez a táncszínházi előadás. Müller Anita művészeti vezető elmondta, szerettek volna egy komplexebb darabot összeállítani, ehhez Boka Gábort kérték fel rendezőnek, akivel már többször is dolgoztak együtt. A koreográfusok Scheller Lili, Baráth Tamás és Kasza Dávid.

A táncszínházi előadásban a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Nefelejcs csoport táncosai vesznek részt. Folyamatosak a próbák, a végleges formát kialakították, most az apróbb részletek finomításán dolgoznak. A táncos részek remekül mennek, most a prózai jelenetek tökéletesítésén dolgoznak a szereplők Boka Gáborral.

Az ördög orsójának bemutatója március végén lesz. A pályázatnak köszönhetően négy középiskola diákjai tekinthetik meg a darabot, a petőfisek, a türrösök, a refisek és a mezősök. A körülbelül 45 perces előadáshoz egy beszélgetés is kapcsolódik, Boka Gábor rendező mesél a darab születéséről és a történeti háttérről.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: