Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pro Publico-díjat kapott Pente Kevin

Haraszti Gábor | 2024.06.05.

Példamutató, kitartó szorgalmáért, számos tanulmányi versenyen való sikeres részvételéért, különösen a sport terén kimagasló országos és nemzetközi szinten elért eredményei elismeréséül Pro Publico kitüntetést adományozott dr. Áldozó Tamás polgármester Pente Kevinnek, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI végzős tanulójának.

A díjazott a sport területén kimagasló, világszínvonalú eredményeket ért el. 2022-ben az Európai Para Ifjúsági Játékokon, Finnországban 400 méteres síkfutásban ezüst-, távolugrásban pedig aranyéremet szerzett. 2023-ban Berlinben, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon távolugrásban negyedik, 400 méteres síkfutásban első helyezett lett. 2022-ben és 2023-ban Veszprém vármegyében, speciális sport kategóriában az év sportolójának választották. Mint ahogy a méltatásban elhangzott, a rengeteg fantasztikus eredmény ellenére az iskola tanulója megmaradt kedélyes, készséges, megbízható közösségi embernek.

– Bátran mondhatjuk, hogy iskolánkban példakép, sokan szeretnének rá hasonlítani, adnak a véleményére, vezéregyéniség. Kevin bebizonyította, hogy kitartó munkával és alázattal leküzdheti azokat a hátrányokat, amelyek a sors adott neki: az otthoni szerény körülményeket, és nehézségeket – mondta az iskola udvarán tartott ünnepségen Erki Alexandra, a Vajda Márta iskola intézményvezető-helyettese.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, viszonylag ritka, hogy valaki ilyen fiatalon megkapja ezt az elismerést.

– Példamutató, kitartó szorgalmáért, számos tanulmányi versenyen való sikeres részvételéért, különösen a sport terén kimagasló országos és nemzetközi szinten elért eredményei elismeréséül vehette át Kevin az elismerést, melyhez ezúton is gratulálok. Úgy látom, hogy ebben az iskolában a sok nehézség ellenére kimagasló tevékenyég folyik, igaz ez a pedagógia munkára és a sporttevékenyégekre is. A sportolók munkáját kiemelt figyelemmel követem és mióta polgármester vagyok azt a rendszert vezettem be, hogy nekik az éves sporttámogatásra nem kell pályázni, hiszen egyéb bevételi forrásaik nincsenek. Szautner Mihállyal, a Balla DSE elnökével minden év elején egyeztetünk arról, hogy mire van szükségük és azt mi biztosítjuk az egyesület sportolói számára. Bízom benne, hogy Kevin és a többiek szép eredményeihez ez a támogatás is hozzájárul – fogalmazott a polgármester.

Kevin egyáltalán nem számított a kitüntetésre, köszönetet mondott mindenkinek, aki érdemesnek találta a díjra és ígéretet tett, hogy a jövőben is igyekszik hasonló vagy még jobb eredményeket elérni. Mint megtudtuk, asztalosipari összeszerelőként idén végzett, nemrég pedig a Szakma Kiváló Tanulója területi fordulójából bejutott az országos döntőbe, melyet Baján rendeztek meg. Kitartó, eredményes felkészülésének köszönhetően az SZKTV-n második helyezést ért el.

Az ünnepségen Egyházi Andrea tankerültei igazgató és Csutiné Papp Orsolya, a Vajda iskola igazgatója is részt vett.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: