Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pro Publico-díjat kapott a Honvéd Bajtársi Klub

Horváth Andrea | 2024.03.07.

Nőnapi ünnepségre gyűltek össze ma délután a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében a Honvéd Bajtársi Klub tagjai. Ünnepi köszöntőt mondott Soós Gyula alezredes, majd dr. Áldozó Tamás lépett a mikrofonhoz, aki ajándékkal érkezett az ünnepi alkalomra.

A polgármester elmondta, hogy a Honvéd Bajtársi Klub a város figyelemreméltó közössége, működésük alapvetően nem a nagy nyilvánosságnak szól, hisz egy hivatásrend nyugdíjasait fogja a közösség. Ugyanakkor például nagy siker volt a fiatalokat megszólító vetélkedősorozatuk. A szellemi és fizikai feladatokat egyaránt tartalmazó megmérettetést azzal a céllal szervezték, hogy elősegítse a fiatalok hazafiasságra, valamint egészséges, sportos életmódra való nevelését, illetve népszerűsítse köreikben a honvédséget, a katonai pályát és jelentkezőket toborozzon a honvédség számára.

A Honvéd Bajtársi Klub a honvédelmi hagyományőrzés, a közösségépítés és ismeretterjesztés érdekében végzett önzetlen, példamutató tevékenysége elismeréséül adta át a városvezető a Pro Publico-díjat Farkasdi Lajos elnöknek. Az elnök köszönetét fejezte ki és ígéretet tett, hogy továbbra is az elismeréshez méltóan tevékenykednek majd.

A klub nőnapi ünnepségén Kapi Gábor nyugállományú százados lépett fel, katonadalokat, magyar nótákat és népdalokat énekelt, s a műsor végén még a Vidám Nagyikkal közösen is előadott egy dalt. A hölgyek virágot kaptak, s finomságokkal, zenével, kötetlen beszélgetéssel tették teljessé a programot.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: